Uuden kohtaamista vai ohituskaistaa?

Miten toimit, kun törmäät yllättäen johonkin, joka osuu suoraan reitillesi? Kuljetko eteenpäin päämäärä edellä? Eilen rautatieasemalla noin tusina paritanssijaa esiintyi ohikulkijoille, ja jäin ihastelemaan esitystä. Jonkin ajan päästä minuun oli törmätä nainen, joka käveli vauhdilla tanssijoiden ohi samalla yrittäen katsella esitystä.

Arvostava nousevan auringon maa

Matkustaminen on yksi keino tarkistaa omaa suhtautumista päämääriin, ympäristöön ja omiin tapoihin. Suuntasimme poikaystäväni kanssa toukokuussa Japaniin. Emme olleet päättäneet etukäteen majoituspaikkoja, jonka ansiosta liikuimme ja pysähdyimme sillä hetkellä kiinnostavilta vaikuttavissa paikoissa. Nousevan auringon maa näyttäyi mahtavalta elektorniikkaa myyvine pilvenpiirtäjineen ja rauhaisalta siistine puistoineen. Ennen kaikkea ystävällisyys huokui jokaisesta kohtaamisesta paikallisten kanssa.

Poikkesimme eräässä kenkäkaupassa, jossa myyjien ystävällisyys ja aito halu auttaa jäivät lämpimästi mieleen. Kenkäkaupassa oli kolme myyjää, joista yksi auttoi oikean kenkäparin löytämisessä, toinen ehdotti vastaavia kenkäpareja ja kolmas kyseli, meistä, matkastamme ja Suomesta. Eräässä kosmetiikkaliikkeessä kysyimme reittiä Onsen-kylpylään. Meillä ei ollut mukana riittävän hyvää karttaa, joten meille tulostettiin oma kartta. Odotellessamme eteemme tuotiin höyryävä kupillinen teetä.

Tutustuimme myös paikalliseen työporukkaan eräässä ravintolassa. Sakea kilisteltiin kaikkien kanssa rennoissa tunnelmissa, kun yhtäkkiä porukan esimiehet alkoivat tehdä lähtöä. Työntekijät singahtivat ylös salamannopeasti, ja kumarrusten jälkeen keskustelu jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Toisen arvostaminen näyttäytyi tuolloin hyvinkin konkreettisesti.

Vaihtoehtoja päämäärien työkalupakkiin

Kalenteri, kello ja suunnitelmat tuntuvat vievän elämäämme eteenpäin. Voimme kuitenkin vaikuttaa myös siihen, annammeko tilaa ihmettelyyn, kohtaamisiin ja vaikkapa nauramiseen. Tilanteisiin ja seurauksiin ei voi aina itse vaikuttaa suoraan, mutta omaan suhtautumiseen voi.

Japanin kokemukset vahvistivat tunnettani siitä, että ajallisesti vain hetken vievä pysähtyminen ja päämääristä poikkeaminen voivat kehittää suhtautumista niin omassa kuin toisenkin elämässä.

Minulle nykyinen päämäärä on enemmänkin työkalu. Kokonaiset työkalupakit voivat vaihdella elämän eri vaiheissa muun muassa sen mukaan, miten altistaa itseään erilaisiin tilanteisiin. Sitoutuneisuus ja tavoitteellisuus eivät estä lähtemästä mukaan spontaaneihin tilaisuuksiin.

Näistä on kiinnostavaa kuulla muilta, sillä tulkintoja on varmasti yhtä paljon kuin kantajiakin. Toisen tulkintojen ymmärtäminen voi lisäksi vaikuttaa kuulijankin työkalupakkiin.

Kuljetko ohi vai kohtaatko uutta?

Ilta Osakassa.

Tietoa: Noora Lähde

Noora innostuu uusista asioista, heittäytyy haasteisiin ja saa energiaa kanssakäymisestä erilaisten ihmisten kanssa. Aito motivaatio perustuu uteliaasta mielestä, joka on osaltaan innostanut Nooraa kurottamaan uusiin ulottuvuuksiin. Noora kasvoi maatilalla ja kansainvälistyi lähtiessään yksin asumaan Peruun, Brysseliin ja Espanjaan sekä reissaamaan ympäri maailmaa. Noora nauttii suppaamisesta, lenkkeilystä ja salibandyn pelaamisesta. Noora on kiinnostunut toimivammasta yhteiskunnasta ja työskentelee vähäpäästöisemmän, turvallisemman sekä sujuvamman liikenteen edistämiseksi.

Katso myös

Marraskuun tsemppikirje just sulle! <3

Välillä toivon, että sinä näkisit itsesi, niinkuin minä näen sinut: kauniina, vahvana ja hauraana samaan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *