Tasapainossa

Minulla oli viime viikolla esimieheni kanssa kehityskeskustelu töissä. Juttelimme siitä, kuinka olen jaksanut ja kokenut sen, että teen useampaa työtä samaan aikaan. Kerroin jaksaneeni erittäin hyvin ja koen sen, että asiat ovat hyvin tasapainossa elämässäni tällä hetkellä.

Mitä tuo kuuluisa tasapaino sitten on? Korjatkaa, mikäli olen väärässä, mutta kun ympärillä olevia ihmisiä, ystäviäni ja asiakkaitani, niin minulle on tullut olo, että moni kuvittelee ja haaveileen elämän olevan tasapainoista silloin kun kaikki on täydellisesti ja sinulla on kaikki, mitä tahdot ja mikään ei muutu. Tämä toki voisi olla ihannetila, mutta tuskin mahdollista tai ainakaan pysyvää. Itsekkin saatoin aikoinaan uskoa näin ja tavoitella nimen omaan täydellisyyttä ja suorittaa hyvinvointia.

Viime aikoina olen kuitenkin antanut tasapainolle uuden määritelmän, jonka avulla olen päässyt paljosta stressistä ylitse. Entä, jos tasapaino olisikin sitä, että kun huomaat elämän olevan kiireistä ja koostuvan useasta palasta maltat pysähtyä ja miettiä asioiden SEN HETKISTÄ tärkeysjärjestystä ja höllätä hieman toisen asian kanssa.

Itselläni työ(t) vievät tällä hetkellä paljon aikaa. Olen joutunut tinkimään omista treeneistäni ja kenties hieman ajasta ystävien kanssa.Olen vaihtanut kovasykkkeiset jumpat lyhyeen iltalenkkiin ulkona tai joogaan kotona. Kuitenkaan en ole kokonaan treenistä ja ystävistä luopunut kokonaan, koska tiedän näiden olevan asioita, jotka minua voimaannuttavat ja ovat minulle myös hurjan tärkeitä.

Kotini ei ole aivan viimeisen päälle siivottu ja pyykkiä on korissa jonkin verran, mutta onko se vakavaa? Olen suoraansanottuna mielummin katsonut hieman Netflixiä ja nukkunut pitkien päivien jälkeen, jonka avulla olen jaksanut loistavasti seuraavan pitkän päivän. Kestän tilanteen hyvin, sillä tiedän sen olevan väliaikaista. Kesällä tilanteeni tulee olemaan aivan toinen, jollon pystyn panostamaan taas toisiin elämäni osa-alueisiin töitä enemmän.

Voisiko tasapaino siis täydellisyyden sijaan tarkoittaa sitä, että ihminen osaa mitoittaa elämässään olevat tärkeät asiat omiin voimavaroihinsa? 🙂 Joskus tasapainon saavuttaakseen voi joutua luopumaan jostain asiasta hetkeksi kokonaankin. Silloin kuitenkin kannattaa muistaa katsoa, että et luovu niistä asioista, mitkä sinulle antavat energiaa.

Mitä tasapaino sinulle merkitsee? 🙂

xx,

Linda

Tietoa: Linda Barhoumi

Katso myös

Kolme prosessia psyykkisen pahan olon taustalla (osa 2/3)

Jokainen ihminen tuntee olonsa välillä hyväksi ja välillä huonoksi. Elämään kuuluu sekä iloa että kärsimystä. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *