Raikas ja herkullinen raakakakku puutarhamarjoista

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienestä pitäen olen kerännyt ja syönyt marjoja enkä ainakaan voi sanoa, että tämä into olisi hiipunut. Vanhempieni luona on aina kasvanut erilaisia marjoja ja sen lisäksi mustikoita, vadelmia ja karpaloita on kerätty metsästä. Tunnen oloni hyvin onnekkaaksi, kun olen saanut koko elämäni viettää näiden ihanien erilaisia terveysvaikutuksia pursuavien värikkäiden superfoodien parissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä kesänä olen pakastanut kymmenisen kiloa mansikoita, kerännyt yli 10 litraa mustikoita ja kerännyt vadelmia metsästä. Mielestäni marjojen kerääminen itsessään on elämys. Siinä saa hyvän mielen, kun lähtee luontoon, löytää hyvän marjapaikan ja vielä lopuksi näkee kuinka ämpäri on täyttynyt värikkäistä luonnon herkuista. Löydän aina pienen lapsen itsestäni marjametsällä, kun innostun ja alan hamstraamaan marjoja ämpäriin. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa mieltä ja vähentää stressiä. Vielä, kun siihen lisätään hyvä marja- tai sienisaalis, niin rentoutuminen on taattu.

Tällä kertaa en kuitenkaan tehnyt metsästä kerätyistä marjoista kakkua, vaan puna- ja mustaherukoista sekä vadelmista. Herukat ja vadelmat sopivat hyvin yhteen kermaisen cashewpähkinän ja kookoksen kanssa sekä toimivat hyvin makean taateli-pähkinäpohjan kanssa tasapainottaen kokonaisuutta, jolloin kakusta ei tule ollenkaan liian kirpeä, vaan kivan raikas. Lopuksi lisäsin täytteeseen teelusikallisen raakalakritsijauhetta, joka kivasti korosti täytteen makua. Voit jättää sen kuitenkin pois, jollet sitä halua käyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nautimme kakkua vanhempieni kanssa mökillä luonnon helmassa, jossa oli mitä parhaimmat puitteet kuvaamiselle. Normaalisti en saisi otettua pienessä kerrostaloasunnossa tällaisia kuvia, joten oli suurta luksusta päästä kuvaamaan kauniiseen ympäristöön. Kakun maku sai kovasti kiitosta (maistui myös poikaystävälle), joten tässäpä teille tämän kesäisen kakun resepti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raakakakku puutarhamarjoista aka kermaisen raikas herukka-vadelmaraakakakku

Vuoka halkaisijalta 17 cm 

pohja:

2 dl pähkinöitä ja manteleita (Käytin 1,5 dl parapähkinöitä ja 0,5 dl manteleita)

5 isoa medjoul taatelia

1 tl pehmeää kookosöljyä

ripaus laadukasta suolaa

täyte:

3 dl cashew pähkinöitä (liota vedessä 3-4 tuntia tai yön yli)

4 rkl kookosmaidon kovaa osaa (säilytä kookosmaitopurkkia jääkaapissa ja käytä vain kookosmaitopurkin kovettunut osa)

1 sitruunan mehu

1/2 sitruunan kuori

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

n. 3 rkl hunajaa tai muuta makeutusta makusi mukaan

1,5 rkl kookoshiutaleita

3/4 dl sulaa kookosöljyä

(1 tl raakalakritsijauhetta)

2,5 dl puna- ja mustaherukoita

1,5 dl vadelmia

Tee ensin pohja. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Mittaa sitten pähkinät, mantelit ja taatelit blenderiin tai monitoimikoneeseen. Blendaa, kunnes pähkinät ja taatelit ovat murumaista massaa. Lisää sitten kookosöljy sekä ripaus suolaa ja painele leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Siirrä pakastimeen odottamaan täytteen valmistumista.

Tee sitten täyte. Valuta liotetut cashewpähkinät siivilässä ja siirrä blenderin kannuun. Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. Blendaa cashewpähkinöitä ja kookosmaidon kovettunutta osaa, kunnes saat kermaista massaa. Lisää sitten sitruunan kuori ja mehu, vanilja, hunaja tai muu makeutus, kookoshiutaleet, halutessasi lakritsijauhe sekä marjat. Blendaa hetki. Sulata kookosöljy ja kaada täytteen joukkoon. Blendaa jälleen hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta. Ota vuoka pakkasesta ja kaada täyte pohjan päälle. Siirrä vuoka takaisin pakkaseen ja pidä pakkasessa, kunnes täyte on hyytynyt. Itse pidin kakkua pakkasessa n. 3 tuntia ja siirsin jääkaappiin, mutta kakku ei ollut kuitenkaan täysin hyytynyt aamulla, joten suosittelen pitämään kakkua pakkasessa kauemmin.

Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin kakun tuoreilla mustikoilla, metsävadelmilla, punaherukoilla sekä sitruunamelissanlehdillä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet. Nauti joka suupalasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

<3 Kaisa

Tietoa: Kaisa Polvi

Kaisa on intohimoinen ruuanlaittaja, joka sortuu silloin tällöin tavoittelemaan liikaa täydellisyyttä. Hänen sydäntään lähellä on keholle ja mielelle hyvää tekevä ruoka, musiikki, pianonsoitto, jooga, liikunta, luonnossa liikkuminen sekä kaikenlaiset inspiroivat asiat ja ihmiset elämässä.

Katso myös

Marraskuun tsemppikirje just sulle! <3

Välillä toivon, että sinä näkisit itsesi, niinkuin minä näen sinut: kauniina, vahvana ja hauraana samaan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *