6 keinoa kuinka treenaat lomalla rennosti

Palasin vasta lomalta Maltalta ja tässä ajatuksia siitä, kuinka lomamatkalla tulee oltua aktiivinen hyvällä fiiliksellä!

1. Kävely ympäriinsä. Uudessa maassa ja ympäristössä on usein paljon kiehtovaa nähtävää, joten uteliaisuus vetää liikkeelle kuin itsestään. Kuulin vasta miehestä joka käveli itsensä Aasiassa 20kg hoikemmaksi. Etenkin luonnossa vaeltaminen vie aivan mukanaan. Haastetta saa kun ottaa rinkan tai matkalaukun lisäpainoksi ja pistää juoksuksi.

2. Uusien lajien kokeilu. Surffaus, kiipeily, sukellus – kun keskittyminen on uuden siistin jutun kokemisessa niin fyysinen ponnistelu tapahtuu ihan huomaamattaan. Takuulla motivoivampaa kun kotikuntosalilla puurtaminen.

3. Uiminen lämpimässä meressä auringon paistaessa on aivan parasta! Lomalla myös meressä kelluminen lasketaan liikunnaksi.

4. Kehonpainoharjoittelu omalla keholla. Leuanvedot, kehonpainosoudut, punnerrukset, dipit, käsilläseisonta ja monet muut kehonpainoliikkeet onnistuvat, etenkin kun bongailee katukuvasta kaidetta, tankoa tai muuta telinettä. Luovat ratkaisut on hauskoja ja vaihtelu voi tuoda yllättävää kehittymistä!

5. Treenaaminen matkaseuralaisen keholla. Jos olet yksin reissussa niin rohkeasti vaan kysymään uusia ystäviä harteille kyykkypainoksi!

6. Sykkeennostatus muulla valitsemallasi tavalla. Esimerkiksi itse päädyin ajelemaan neljä päivää vuokra-autolla kreisissä vasemmanpuoleisessa liikenteessä. Perusaineenvaihdunta taisi nousta vaikka pylly oli kokoajan penkissä!

Tämän päivän pieni askel kohti isoja unelmia:
Mieti miten voit soveltaa näitä keinoja arkielämässäsi tai vaikka joululomalla. Minkä uuden lajin tai kokemusten pariin uteliaisuutesi vie sinua?

-llona-

            

Tietoa: Ilona Parviainen

Ilona on psykologi, kouluttaja ja coach. Häntä kiehtoo ihmisten, ryhmien ja työyhteisöjen hyvinvoinnin lisääminen. Ilonan unelma on auttaa sinua toteuttamaan omat unelmasi, esimerkiksi valmennuksen tai näyttöön perustuvien koulutusten avulla. (ilona.parviainen1@gmail.com). Blogissa Ilona pyrkii kirjoittamaan monimutkaisistakin ihmismielen liikkeistä helposti ymmärrettävällä tavalla.

Katso myös

3 syytä suunnata Pohjois-Italian Dolomiiteille

Syksyllä ilmojen viilentyessä moni alkaa tutkailemaan vaihtoehtoja seuraavan talven lomakohteiksi, suunnitelmallisimmat henkilöt lyövät lukkoon jo …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *