Kun hymyilyttää

On hyvä fiilis. Vaikka ulkona sataa kaatamallla ja jalat ovat kipeät pitkän työpäivän jälkeen, mua silti hymyilyttää. Hymyilin, kun sekoiltiin työkaverin kanssa töissä ja naurettiin meidän tyhmille mokille. Hymyilin, kun eräs asiakas tuli ihan asiakseen kiittämään hyvästä palvelusta. Mua hymyilytti myös se, kun ystäväni tuli moikkaamaan töihin ja kerettiinkin jutella hyvä tovi ennen kuin piti jatkaa töitä.

Töistä kotiin kävellessäni hymyilin, kun näin innokkaita pikkulapsia ostamassa jäätelöä ja kiistelemässä siitä, kun joku sai isomman pallon kuin toiset. Katselin lukuisia eri kojuja, joita oli pystytetty kansainvälisiä markkinoita varten. Hengitin lämmintä kesäilmaa ja hymyilin. Ihmisten huoleton, rento asenne viestii kesästä. Se viestii myös onnellisuudesta. Kaikki tuntuvat olevan positiivisempia ja iloisempia toisia kohtaan. Kaikki hymyilevät. Satunnaiset sadekuurot eivät haittaa, kun ollaan lomalla. Voidaan vihdoinkin rentoutua ja vaan olla. Pysähtyä viettämään kiireetöntä kahvihetkeä hyvän ystävän kanssa tai nauttia omasta ajasta. Tilata cappuccino ja katsella ihmisvilinää, kun kaupunki herää viimeinkin eloon. Voidaan juosta vesisateessa ja tuntea, kuinka luonto puhdistuu. Voidaan nauttia auringon lämmöstä ja haistella luonnon tuoksua sateen jälkeen. Mikään ei voita puhtaan luonnon tuoksua. Ei mikään.

Kesän saapuessa osaamme iloita pienistäkin jutuista. Emme tarvitse suuria tavaramääriä tai ulkomaan matkoja voidaksemme olla onnellsia. Tarvitsemme vain auringon lämpöä ja pienen hetken “nauttia” elämästä. Tehdä niitä asioita, joista tykkää tai olla tekemättä mitään, jos ei huvita. Arkisin emme osaa hyödyntää tällaisia pieniä hetkiä yhtä hyvin kuin kesällä. Emme myöskään osaa iloita arjen pienistä iloista, jotka itse asiassa ovat loppupeleissä niitä kaikkein tärkeimpiä. Miksei siis nautittaisi elämästä ihan jokaisena päivänä, ei vain kesällä? Pysytään positiivisella mielellä ja pyritään levittämään meidän positiivisuutta ja iloa myös muihin. Kun itse tajusin lopettaa turhan valittamisen, tuntui, kun suuri kivi olisi vierähtänyt sydämeltä. Opin etsimään asiasta kuin asiasta sen positiivisen puolen ja nauramaan omille epäonnistumisille ja oppimaan niistä. Opin elämään. 

Just nyt mun on niin hyvä olla. Just nyt mua hymyilyttää. Ihan pirusti.

<3 Varpu

Tietoa: Kaisa Polvi

Kaisa on intohimoinen ruuanlaittaja, joka sortuu silloin tällöin tavoittelemaan liikaa täydellisyyttä. Hänen sydäntään lähellä on keholle ja mielelle hyvää tekevä ruoka, musiikki, pianonsoitto, jooga, liikunta, luonnossa liikkuminen sekä kaikenlaiset inspiroivat asiat ja ihmiset elämässä.

Katso myös

Marraskuun tsemppikirje just sulle! <3

Välillä toivon, että sinä näkisit itsesi, niinkuin minä näen sinut: kauniina, vahvana ja hauraana samaan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *