Kirjoittajat

Kirjoittajan nimeä klikkaamalla näet kaikki hänen tekstinsä.

 • Antti Hänninen

  Salibandyvalmentaja, joka tykkää lukea paljon fysiologiasta filosofiaan. Kiinnostunut erityisesti poikkitieteellisyydestä, harjoittelun laadusta ja taidon olemuksesta.
 • Crista Soskolne

  Jooga hurmasi minut aikoinaan. Kun löysin vijnanajoogan, aistin heti, että olen tullut jonkin äärimmäisen kiehtovan äärelle. En ensin ymmärtänyt kovinkaan paljon, sillä olin sattumien kautta päätynyt edistyneiden hepreankileiseen ryhmään! Myöhemmin olen ymmärtänyt, että tämä alku on ollut oleellinen: olen joogatessani pyrkinyt säilyttämään tämän tietämättömyyden tilan, jossa uteliaisuus ja tutkiva asenne vie eteenpäin. Olen edelleen oppilas ja alussa joogapolullani, vaikka tällä hetkellä olen joogannut jo melkein parinkymmenen vuoden ajan ja minut on sertifioitu vijnanajoogaopettajaksi. Joogaopettajakoulutukseni aikana rakkauteni meditaatioon ja hengitysharjoituksiin vahvistui ja tutkin parin vuoden ajan meditaation ja hengitysharjoitusten vaikutusta kehomieleen, sydämeen. Jatkan edelleen näitä tutkimuksiani omassa harjoituksessani. Lisäksi olen opiskellut oppityttömenetelmän avulla ayurvedaa, keskittyen ayurvediseen ruuanlaittoon. Minua kiehtoo ayurveda yleisesti ja se, miten omaa kehotyyppiä tuntemalla voi oppia elämään niin kuin on juuri itselle parasta hyväksyen muut sellaisina kuin he ovat.
 • Emilia Karjalainen

  Emilia on psykologi ja kouluttaja. Hän tutkii kirjoituksissaan arjen ihmeellisyyttä ja pohtii, miten itsensä kuuntelua ja henkistä tasapainoa voi lisätä. Emilian lupaus itselleen blogin kirjoittamisesta on, että hän ei ota kirjoittamisesta stressiä ja kirjoittaa henkilökohtaisella otteella häntä inpiroivista teemoista.
 • Ilona Parviainen

  Ilona on psykologi, kouluttaja ja coach. Häntä kiehtoo ihmisten, ryhmien ja työyhteisöjen hyvinvoinnin lisääminen. Ilonan unelma on auttaa sinua toteuttamaan omat unelmasi, esimerkiksi valmennuksen tai näyttöön perustuvien koulutusten avulla. (ilona.parviainen1@gmail.com). Blogissa Ilona pyrkii kirjoittamaan monimutkaisistakin ihmismielen liikkeistä helposti ymmärrettävällä tavalla.
 • Jaana Mikkonen

  Jaana on life coach ja personal trainer. Hänestä on tärkeää herätellä ajattelemaan, kyseenalaistamaan ja tarkastelemaan elämää tietoisesti. Jaana on hullaantunut oppimisesta ja kehittymisestä. Muutoksen mestariksi-blogissa Jaana pyrkii tuomaan esiin uusia näkökulmia ja toivoo saavansa lukijat pysähtymään kysymysten äärelle.
 • Jani Heinonen

  Jani on tuleva erä- ja luonto-opas. Tällä hetkellä opintovapaata viettävä potentiaalinen alanvaihtaja. Luonto hämmästyttää, ja sinne haluaa aina vaan uudelleen. Kalakantojen ja vesistöjen hyvinvointi erityisen lähellä sydäntä.
 • Johannes Turunen

  Hyvinvoinnista kiinnostunut oman elämänsä mad scientist. Matkalla suorittamisesta läsnäoloon niin urheilussa kuin arjessa. Yksi Wellnesstiedon perustajista.
 • Kaisa Polvi

  Kaisa on intohimoinen ruuanlaittaja, joka sortuu silloin tällöin tavoittelemaan liikaa täydellisyyttä. Hänen sydäntään lähellä on keholle ja mielelle hyvää tekevä ruoka, musiikki, pianonsoitto, jooga, liikunta, luonnossa liikkuminen sekä kaikenlaiset inspiroivat asiat ja ihmiset elämässä.
 • Maisa Lehtinen

  Maisa on psykologi, joka haluaa auttaa ihmisiä ajattelemaan hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti. Mielen hyvinvointiin liittyy myös liikunnasta, levosta, ravitsemuksesta ja ihmissuhteista huolehtiminen. Blogin kirjoittaminen toimii haasteena tutkiskella näitä teemoja arkisesta ja helposti lähestyttävästä näkökulmasta.
 • Marko Franicevic

  Marko on naprapaatti ja fysioterapeutti, joka on erikoistunut kipufysioterapiaan. Marko näkee ihmisen ennenkaikkea biomekaanisena kokonaisuutena, jota voidaan hoitaa harjoittelun, levon ja manuaalisen lääketieteen kautta. Kirjoitukseni käsittelevät tuki- ja liikantaelimistön kiputiloja, liikuntafysiologiaa ja ravinto-oppia tieteellisestä näkökulmasta.
 • Markus Savander

  Markus on ammatiltaan psykologi, mielenlaadultaan filosofi, runoilija ja joogi. Psykologian alalta hänen kiinnostuksen kohteensa ovat tietoisuustaidot eli mindfulness, voimavarojen tukeminen, arvojen mukainen elämä ja kehokeskeiset interventiot. Ammatillisena unelmanaan hänellä on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen psykologista tietoa ja kehollista läsnäoloa yhdistämällä. Hän on viettänyt viime vuosina pitkiä aikoja Aasiassa ja sen myötä syventynyt itäiseen filosofiaan sekä käytännössä että kirjallisuuden kautta. Nämä vaikutteet näkyvät myös hänen teksteissään. Joogan ja meditaation harjoittamisen myötä hän uskoo, että on mahdollista avautua jatkuvaan tietoisena olemisen tilaan. Se voi muuttaa jokapäiväisen elämän vivahteikkaammaksi, syvemmäksi ja merkityksellisemmäksi kokemukseksi.
 • Merianna Rossi

  Hyvinvointiohjaaja, sisällöntuottaja, kirjoittaja ja opiskelija. Merianna auttaa ihmisiä tutustumaan itseensä ja löytämään omat voimansa aktiivista elämää varten. "What I'm looking for is not out there, it's in Me." - Helen Keller
 • Minna Saarinen

  Minna on Jalkaterapeutti, yrittäjä ja elämäntapaurheilija. Välillä raskaassa yrittäjän arjessa urheilu on paras rentoutumiskeino. Suunnistus on ollut sydäntä lähellä jo yli 20 vuotta. Minna unelmoi, että urheilu pysyy jatkossakin arjessa mukana sekä pääsee kehittämään itseään ja yritystään eteenpäin.
 • Noora Lähde

  Noora innostuu uusista asioista, heittäytyy haasteisiin ja saa energiaa kanssakäymisestä erilaisten ihmisten kanssa. Aito motivaatio perustuu uteliaasta mielestä, joka on osaltaan innostanut Nooraa kurottamaan uusiin ulottuvuuksiin. Noora kasvoi maatilalla ja kansainvälistyi lähtiessään yksin asumaan Peruun, Brysseliin ja Espanjaan sekä reissaamaan ympäri maailmaa. Noora nauttii suppaamisesta, lenkkeilystä ja salibandyn pelaamisesta. Noora on kiinnostunut toimivammasta yhteiskunnasta ja työskentelee vähäpäästöisemmän, turvallisemman sekä sujuvamman liikenteen edistämiseksi.
 • Olli Vilppo

  Olli on kiinnostunut hyvästä fiiliksestä, läsnäolosta ja kehittymisestä. Kaikenlainen liikunta mm. jalkapallo, tennis, hiihto ja astangajooga kuuluvat vapaa-aikaan. Olli on yksi Wellnesstiedon perustajista.
 • Riikka

  Neljää kieltä puhuvan 26-vuotiaan pohjoisen tytön ajatuksia ja fiiliksiä arjen tapahtumista. "Nautin täysin siemauksin työelämästä, arjesta, ystävistä ja harrastuksista. Olen spontaani ja monista asioista innostuva. Erityisen lähellä sydäntäni tällä hetkellä on oman kodin laittaminen ja kuntosali, hiihto ja ryhmäliikunnat. Säästäminen tulevaisuutta varten ja aikuinen elämä työssäkäynnin myötä on astunut elämääni. Liikunta ja matkustelu ovat myös aina lähellä sydäntäni. Hymyt ja aidot ihmiset sekä hetkessä eläminen saavat minut hyvälle tuulelle." Tervetuloa mukaan!
 • Sirke Salni

  Sirke on psykologi, yrittäjä ja musiikkikasvatuksen opiskelija. Sirken kiinnostuksen kohteita psykologian alalta ovat muun muassa erilaiset traumat ja kriisit ja niistä selviytyminen, musiikkipsykologia, lasten psyykkinen hyvinvointi sekä tietoisuustaidot, hyväksyminen, myötätunto ja kiitollisuus. Psykologian lisäksi hänen intohimojaan ovat musiikki, tanssi ja jooga. Työssään hän haluaisi auttaa ihmisiä löytämään omannäköisensä polun ja oman luovuutensa sekä elämään omien arvojensa mukaista elämää.
 • Suvi Muotka

  Suvi on seikkailija ja surffari. Oikeasti matikan ja fysiikan opettaja sekä ryhmäliikunnanohjaaja. Suvi on kiinnostunut terveellisestä vegaaniruuasta, hyvinvoinnista, matkustamisesta ja kaikenlaisesta liikunnasta ja uusien lajien kokeilusta.
 • Tiina Palva

  Sisältökirjoittaja ja minimalisti, joka rakastaa vapautta, self-help -kirjallisuutta ja käpertymistä sohvan nurkkaan rooibos-teen ja omatekemien banaanikeksien kanssa. "Think of all the beauty still left around you and be happy" Anne Frank
 • Varpu Härkönen

  Varpu on kasvisruokaa rakastava nuori nainen, jonka sydäntä lähellä ovat urheilu, jooga, kokkaaminen ja inspiroivien ihmisten tapaaminen. Hän tekee myös yhteistyötä superfood-yritys Foodinin kanssa toimimalla Foodin Ambassadorina.
 • Vieraskynä

  Wellnesstiedon vieraskynä palstalla esiintyy eri alojen hyvinvointibloggareita,