Remontti mr. Beanin tyyliin

Kumpaan törmäät elämässäsi enemmän, asioihin, jotka menivät juuri niin kuin pitikin vai erilaisiin yllättäviin tekijöihin, jotka aiheuttivat mutkia matkaan tai kupruja alkuperäisiin suunnitelmiin?

Puun lehti soljuu joessa eteenpäin, välillä oksiin tarttuen ja toisinaan kiitäen virtauksen viemänä. Töissä projekti etenee suunnitellusti, kunnes voi tulla yllättävä käänne ja on tehtävä suunnanmuutos.

Väriä matkan varrella.

Oman kokemukseni mukaan itse tehty remontti sen sijaan ei solju eikä liu’u, vaan joko etenee tai ei etene. Kun joku työvaihe tuntuu mukavalta, nikkarointi sujuu ripeästi ja hyräillen. Sen sijaan marraskuussa pitkän työviikon jälkeen remontin edessä tekee mieli luovuttaa, juosta lähistöllä soljuvaan Vantaanjokeen tai soittaa remonttimiehille.

Sisua, selkkauksia ja oppimista

Juuri hankalien työvaiheiden jälkeen tulee voittajaolo, sillä niissä kohdissa olen oppinut jotain uutta – vähintäänkin kärsivällisyydestä. Suomalainen sisu mr. Beanin tyyliin on saanut minut kasaamaan uudelleen ja uudelleen Ikean keittiön kaappeja, maalaamaan seinää väärän mallisilla pensseleillä ja ostamaan vääränkokoisia saranoita. Toisaalta se on myös saanut meidät loihdittua kotiimme ihanan parketin, makuuhuoneen ja vaatehuoneen.

Parakkielämä koki muutoksen kaksi päivää ennen uutta vuotta, kun saimme asennettua viimeisetkin kodinkoneet. Liesi, uuni ja astianpesukone eivät tunnu itsestäänselvyyksiltä vaan vieläkin luksukselta.

Reseptinä sopivasti pilvilinnaa ja kommelluksia

Pasilan pilvilinnoja ja työmaata.

Mieleeni on tullut useaan kertaan Walt Disneyn kaukana näkyvä pilvilinna, joka näyttää täydelliseltä. Matkalla linnan luo tapahtuu kuitenkin paljon seikkailuja ja kommelluksia. Kun viimein saavut linnan luo, voitkin huomata pilvilinnan olevan ihan erilainen kuin kaukaa horisontissa vaikutti. Itse määränpää onkin jotain erilaista kuin mistä on nähnyt päiväunia.

Jos remontoit, nauti matkalla tapahtuvista hetkistä. Jos haluat, tee rohkeita, outoja tai epäloogisia valintoja vaikka pilvilinna toisin tuntuisi vaativan. Kun oudot valinnat on tehty yhdessä, on niille helppo myös nauraa yhdessä.

Loppujen lopuksi ainoastaan oma asenne on kaikkein tärkein työkalu. Vain sillä voi saavuttaa tai vaikuttaa lähes mihin tahansa. Ihanaa lauantaita kaikille!

Tietoa: Noora Lähde

Noora innostuu uusista asioista, heittäytyy haasteisiin ja saa energiaa kanssakäymisestä erilaisten ihmisten kanssa. Aito motivaatio perustuu uteliaasta mielestä, joka on osaltaan innostanut Nooraa kurottamaan uusiin ulottuvuuksiin. Noora kasvoi maatilalla ja kansainvälistyi lähtiessään asumaan Peruun, Brysseliin ja Espanjaan sekä reissaamaan ympäri maailmaa. Noora nauttii bodycombatista, lenkkeilystä ja salibandyn pelaamisesta. Noora on kiinnostunut toimivammasta yhteiskunnasta ja työskentelee vähäpäästöisemmän, turvallisemman sekä sujuvamman liikenteen edistämiseksi.

Katso myös

Marraskuun tsemppikirje just sulle! <3

Välillä toivon, että sinä näkisit itsesi, niinkuin minä näen sinut: kauniina, vahvana ja hauraana samaan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *